WINKELCENTRUM PLEIN '40-'45

MAAQ design + build is gevraagd een voorstel te doen voor het opwaarderen van het winkelcentrum Plein '40-'45 te Amsterdam. De eigenaar stelde in haar PVE op zoek te zijn naar een betere vindbaarheid maar ook een versterking van de eigen identiteit van het winkelcentrum. 

MAAQ heeft hiertoe allereerst verbeteringen in de huisstijl doorgevoerd met meer nadruk op de “shopping experience” en aansluitend gezorgd voor een betere leesbaarheid en toepasbaarheid van de huisstijl. Met deze nieuwe huisstijl als basis heeft MAAQ vervolgens gezocht naar een gemeenschappelijk element om de verschillende winkelgebouwen met elkaar te verbinden.

In goed overleg met eigenaar is gekozen voor een “Poortconcept” gekoppeld aan het “logo 45/45”. Zowel in de ontwerpfase als in het uiteindelijke vergunningstraject is er veelvuldig overleg geweest met de gemeente teneinde zaken als een beschermd stadsgezicht en de samenhang met de bestaande architectuur te waarborgen. Hierbij was ook de goedkeuring van de VVE van doorslaggevend belang en daardoor een belangrijk onderdeel in het besluitvorming. Door het toevoegen van nieuwe signing elementen heeft het centrum een geheel eigen identiteit gekregen en is de toegang tot het winkelcentrum, door de nieuwe entreepoorten en ’40/’45 logo’s voor de bezoeker beter vindbaar. In het ontwerp is rekening gehouden met zowel de dag- als avondwaarde waarbij alle systemen zijn uitgevoerd met energiezuinige, onderhoudsvrije LED verlichting.

Het eigen gezicht van het winkelcentrum wordt als geheel versterkt door voorname banieren in de nieuwe huisstijl. Strategisch geplaatste verwijsborden rondom het winkelcentrum leiden de automobilist naar de entree van de parkeergarage. Door toevoeging van een verlichte signing waarin het vrij/bezet systeem is geïntegreerd is de parkeergarage ook een volwaardige entree van het winkelcentrum geworden. Alle geleverde elementen zijn door MAAQ ontworpen, geëngineerd, geproduceerd en geïnstalleerd als een turn-key project.

plein-40-45_01_poort_signing_logo_maaq_design_build
plein-40-45_02_signing_logo_maaq_design_build
plein-40-45_03_poort_signing_logo_maaq_design_build
plein-40-45_04_poort_signing_logo_maaq_design_build
plein-40-45_05_signing_logo_doosletters_maaq_design_build
plein-40-45_06_poort_signing_logo_maaq_design_build
plein-40-45_07_signing_parkeergarage_maaq_design_build
plein-40-45_08_signing_wayfinding_maaq_design_build
plein-40-45_09_signing_vlaggen_maaq_design_build

 

GERELATEERDE PROJECTEN