WINKELCENTRUM DIEMERPLEIN

In opdracht van WPM Winkelcentrummanagement heeft MAAQ een voorstel gemaakt voor het aanbrengen van verbeteringen aan het winkelcentrum Diemerplein. De wens was een functionele routing van het winkelcentrum waarbij de focus moest  liggen op herkenbaarheid, wayfinding, sfeer & beleving. Dit alles uiteraard aansluitend op de bestaande huisstijl en logo’s. Na akkoord op het gedachtegoed en het ontwerp is MAAQ ook verantwoordelijk geweest voor de realisatie. In goed overleg met de klant en de gemeente inzake het benodigde vergunningstraject is de realisatie recent een feit geworden.

Ontwerp en gedachtegoed
Het winkelcentrum Diemerplein is onlangs grondig gerenoveerd en uitgebreid. Na de upgrade had het nieuwe centrum behoefte aan een uniforme beleving welke nu is behaald door toepassing van consequent materiaalgebruik. Door meer sfeer en herkenbaarheid aan het centrum te hebben gegeven zijn op basis van de reeds bestaande huisstijl elementen aanvullende toepassingen ontworpen. 

Exterieur + entrees
Bij de voorstellen voor het exterieur hebben we ons geconcentreerd op de herkenbaarheid van het winkelcentrum en de entrees. Om de entrees op de aanlooproute beter zichtbaar te maken zijn banieren geplaatst en intern verlichte signing aangepast naar de nieuwe huisstijl. Het tourniquet is gewrapt in goudvinyl en de ramen zijn gedecoreerd met blauwe bollen passend in de nieuwe huisstijl.

Interieur + bewegwijzering
Bij het interieur heeft MAAQ zich vooral gericht op het comfort en de sfeer binnenin het centrum.  Daarbij is veelvuldig nagedacht over de beleving voor het winkelend publiek. Hiervoor zijn binnenin het winkelcentrum leuke 3d gefreesde blauw stenen zitjes geplaatst voorzien van een polyester coating. Deze geven in combinatie met de nieuw geplaatste maatwerk gelastte bewegwijzeringspalen voorzien van acrylaat borden, een frisse en herkenbare uitstraling. Om de bewegwijzering gestalte te geven zijn plattegronden gemaakt voor de first time visitor. Door te verwijzen naar straatnamen i.p.v. uitgangen voor de verschillende entrees is er meer duidelijkheid voor de bezoeker gecreëerd.

diemerplein_01_winkelcentrum_ontwerp_maaq_design_build
diemerplein_02_winkelcentrum_ontwerp_signing_maaq_design_build
diemerplein_03_winkelcentrum_ontwerp_signing_maaq_design_build
diemerplein_04_winkelcentrum_signing_wayfinding_maaq_design_build
diemerplein_05_winkelcentrum_ontwerp_signing_maaq_design_build
diemerplein_06_winkelcentrum_signing_wayfinding_maaq_design_build
diemerplein_07_winkelcentrum_signing_verlichting_maaq_design_build
diemerplein_08_winkelcentrum_signing_tourniquet_maaq_design_build
diemerplein_09_winkelcentrum_signing_installatie_maaq_design_build
diemerplein_10_winkelcentrum_zitelement_maaq_design_build

 

GERELATEERDE PROJECTEN