JACK DANIELS LOUNGE ZIGGODOME

MAAQ design + build heeft de Jack Daniel's lounge in de Ziggodome ontworpen en gebouwd in opdracht van het succesvolle whiskey merk. Met een bar gemaakt van gitaarversterkers en lampen die te herkennen zijn als drumstellen, heeft MAAQ een echte Rock & Roll bar ontworpen. Het ontwerp voegt een extra muziekbeleving toe voor de concertbezoekers.

De bar is een volgende stap in de ontwikkeling van het whiskey merk uit Tennessee in Nederland en maakt onderdeel uit van de ‘legends campagne’ waarin de verbintenis tussen Jack Daniel’s en legendarische artiesten en muziek door de jaren heen centraal staat. 

De Jack Daniel’s bar is gevestigd op de eerste ring van de Ziggo Dome, rechts van het hoofdpodium. In de bar zelf is ook een podium aanwezig voor kleinere optredens en activiteiten. De ontwerpers van MAAQ hebben creatief gebruik gemaakt van legendarische muziek gerelateerde merken, die je terug ziet in de constructie van bijvoorbeeld de bar en de lampen. De wanden zijn voorzien van Rock & Roll beschilderingen. Deze bar ademt muziek.

De opening van de bar is een logische stap voor het whiskey merk uit Tennesee. Jack Daniel’s is van oudsher betrokken geweest bij artiesten en muziek. Jack Daniel’s zelf was niet alleen een liefhebber van goede whiskey, hij was ook groot muziekliefhebber.In 1892 richtte hij zelfs een eigen band op, ‘The Silver Cornet Band’. Deze band werd gebruikt om de whiskey te promoten op festivals en concerten om zo uit de schaduw van Lynchburg te treden en een groter publiek te bereiken.

’’De filosofie van Jack Daniel’s is dat goede muziek en goede whiskey mensen samenbrengt. Met de opening van deze bar geven we invulling aan deze filosofie. We zijn trots op het fantastische resultaat. Dit is waar Jack Daniel’s thuis hoort. Tussen muzikanten en liefhebbers van muziek.”
— Piet Hein Schnellen, Brand manager Jack Daniel's Nederland

Danny Damman, Directeur Commerciële Zaken van de Ziggo Dome: “Tijdens een bezoek aan de Ziggo Dome, moet beleving centraal staan. Wij willen de gasten een perfecte voor-, tijdens- en nabeleving laten ervaren. De Jack Daniel’s bar is hier een onderdeel van; een unieke, prachtig aangeklede bar waar genoten kan worden van onder meer een originele Jack & Cola. Een perfecte plek om je avond in de Ziggo Dome in stijl mee te beginnen en af te sluiten.’’

jack_daniels_lounge_01_ziggodome_bar_maaq_design_build
jack_daniels_lounge_02_ziggodome_maaq_design_build
jack_daniels_lounge_03_fotowand_ziggodome_maaq_design_build
jack_daniels_lounge_04_ziggodome_bar_maaq_design_build
jack_daniels_lounge_05_ziggodome_bar_boxen_maaq_design_build
jack_daniels_lounge_06_logo_wand_ziggodome_maaq_design_build
jack_daniels_lounge_07_whiskey_verlichting_bar_ziggodome_maaq

 

GERELATEERDE PROJECTEN