DE TUIN - KRALINGSE PLAS

De Tuin is vanwege haar waanzinnige ligging één van de mooiste plekjes in Rotterdam. Aan de rand van het prachtige Kralingse Bos en direct gelegen aan de minstens zo mooie Kralingse Plas. Gevestigd in een statig herenhuis uit 1867.
MAAQ heeft in opdracht van restaurant De Tuin een schetsontwerp gemaakt voor het beoogde nieuwe terras. Na diverse gesprekken met de opdrachtgever is een programma van eisen opgesteld en zijn de wensen in kaart gebracht. 

De hoge heg bij de entree is een stuk naar beneden gebracht en de entree is verschoven, waardoor er betere zichtlijnen zijn ontstaan. Een grote buitenbar in de hoek van het kavel zorgt voor een extra uitgiftemoment en de beleving bij het water is geoptimaliseerd. D.m.v. verschillende gebieden te introduceren word het gehele terras meer overzichtelijk en kunnen de bezoekers kiezen voor hoge-, lage- of loungeplekken aan het water.

MAAQ design+build heeft met veel plezier aan dit schetsontwerp gewerkt en hoopt in de nabije toekomst het schetsplan uit te werken tot een definitief terrasontwerp.

de_tuin_01_kralingse_plas_ontwerp_impressie_entree_maaq
de_tuin_02_kralingse_plas_ontwerp_impressie_terras_maaq
de_tuin_03_kralingse_plas_ontwerp_impressie_ziteiland_maaq
de_tuin_04_kralingse_plas_ontwerp_impressie_terras_maaq
de_tuin_05_kralingse_plas_ontwerp_plattegrond_terras_maaq

 

GERELATEERDE PROJECTEN