COMPUTERWEG AMERSFOORT

MAAQ design + build is de namens eigenaresse door WPM benaderd om het leegstaande pand aan de Computerweg 11-13 te Amersfoort opnieuw verhuur klaar te maken. Het voorheen single tenant pand was in de loop der jaren gedateerd geraakt en toe aan een grondige renovatie.  Aan MAAQ  de dankbare uitdaging dit gedateerde pand weer te laten stroken met de huidige tijdsgeest. Om nieuwe huurders de komende decennia te kunnen huisvesten was een ingrijpende opwaardering noodzakelijk. Op basis van een uitgebreide inventarisatie heeft MAAQ in goed overleg met opdrachtgever en makelaar de ontwerpfase opgestart. Uitgangspunten voor de nieuwe uitstraling waren de centrale hal, een showetage en aansluitend het buitengebied waarbij belangrijk was de zichtbaarheid vanaf de weg te optimaliseren.

In deze opdracht is de kracht van MAAQ ‘DESIGN + BUILD onder 1 dak’ perfect tot uiting gekomen. Op basis van een vooraf opgegeven bouwbudget en een programma van eisen is het ontwerp uitgewerkt met een directe koppeling naar materialisatie, detaillering, engineering en realisatie. Het project is binnen gesteld budget en conform het ontwerp gerealiseerd, onder de volledige verantwoordelijkheid van MAAQ.


Buitengebied
Een goede eerste indruk krijgt een bezoeker maar eenmalig. Om die reden is het hele entreegebied voorzien van nieuwe bestrating, zijn de overbodige bosschages verwijderd en zijn de bestaande bomen voorzien een corten stalen XL boom bak. Daarnaast heeft ook de entree een “facelift” ondergaan door het creëren van een monumentale poort en het vervangen van de oude gevelbeplating door één met een accentkleur.

Entreehal
Door de oude kleine gesloten tourniquet te verruilen door een royale tochtsluis met veel glas is de lichtopbrengst bij dag een stuk aangenamer. Direct bij binnenkomst is een decoratieve houten wandgeplaatst met een warme zakelijke sfeer. Tevens is in de hal een zithoek gecreëerd om de bezoekers alvast plaats te laten nemen. Alle wanden zijn gestuukt, geschilderd, de vloer is voorzien van een grote ceramische tegel, een nieuw verdekt systeemplafond is aangebracht voorzien van LED armaturen. De prominent aanwezige klimaatbuizen zijn vervangen voor elegantere uitblaas nozzles. De gehele materialisatie is samen met opdrachtgever in onze stalenstudio en showroom in Ridderkerk gekozen en bepaald.

Brandscheidingen
Om het pand ook op het gebied van brandveiligheid weer up-to-date te maken is een volledige brandveiligheidsscan uitgevoerd. Daarna zijn alle benodigde brandscheidingen aangebracht en voorzien van de juiste brandkleppen/manchetten en appendages.  

Showetage
Na een volledige sloop van wanden, plafond, vloeren en installaties is één etage volledig opnieuw opgezet, waarbij de wanden zijn gestuukt, geschilderd en de plafonds zijn vervangen. De verlichting is uitgevoerd in LED en schakelt op beweging. Als onderdeel van de renovatie zijn tevens de toiletunits gerenoveerd en heeft ook het liftinterieur een upgrade gekregen.

Identiteit
Last but not least is gekozen om het pand een eigen identiteit te geven door het te voorzien van een naam. Op voordracht van de eigenaar is gekozen voor de naam ‘PORTAL OFFICE’.  Deze naam inclusief huisnummer zijn ter herkenning groot op de gevel als ook binnen in het pand aangebracht. In de pen zit nog een kunstobject in cortenstaal voorzien van een binaire code.

Het project is naar volle tevredenheid van onze opdrachtgever recentelijk afgerond.

computerweg_01_maaq_render_ontwerp_portal_office
computerweg_02_maaq_entree_portal_office
computerweg_03_maaq_render_hal_portal_office
computerweg_04_maaq_hal_portal_office
computerweg_05_maaq_hal_portal_office
computerweg_06_maaq_hal_portal_office
computerweg_07_maaq_verdieping_portal_office
computerweg_08_maaq_hal_portal_office
computerweg_09_maaq_lift_toilet_portal_office
Oude Situatie

Oude Situatie


 

GERELATEERDE PROJECTEN