CHURCHILLPLEIN SIGNING - THE STATESMAN

De laatste jaren zien we steeds meer dat gebouwen worden gerenoveerd of getransformeerd. Ontstaan vanuit een andere marktvraag, ontwikkeling of anderzijds. En meestal betekent functie verandering dat andere doelgroepen worden aangesproken. In de basis gaat het daarbij op welke manieren we de interesse van deze doelgroepen verder kunnen ontwikkelen die uiteindelijk leiden tot nieuwe huurders, blije huidige huurders, meer traffic bijvoorbeeld en uitstraling. Met deze uitdagingen klopte ook de eigenaar en beheerder van 'THE STATESMAN' bij ons aan. 
 

The Statesman
‘The Statesman’ zoals de multi tenant panden zijn gedoopt, kent internationale huurders uit verschillende branches. Het gaat hierbij om de concrete vraagstelling van uitstraling en herkenning richting de (nieuwe) huurders en internationale bezoeker.

Aanpak
Als eerste werd gevraagd om een voorstel uit te werken voor de bewegwijzering van het complex, gelegen aan het Churchillplein en de Eisenhowerlaan te Den Haag. Na een gedegen inventarisatie is de opdracht uitgebreid met het ontwikkelen van een logo en huisstijl, alsmede het verzoek om een visie te ontwikkelen inzake toegankelijkheid en communicatie.

MAAQ heeft hiervoor en plan uitgeschreven, een huisstijl ontwikkeld en de benodigde componenten technisch uitgewerkt, gekoppeld aan een realisatiebudget. Uitgangspunt voor dit alles waren de bestaande architectonische elementen en kleurstellingen.

De uitdaging in dit redelijk complexe vraagstuk was een duidelijke maar vooral herkenbare routing voor alle ‘first time visitors’. Met name door de vier stijgpunten/ opgangen in de parkeergarage gesitueerd over twee bouwlagen was er sprake van een complexe structuur.

Ook in dit project is de kracht van design + build bewezen, een vooraf afgesproken bedrag, geen overschrijdingen of meerwerk met behoud van kwaliteit, binnen het tijdspad. En dat is ook precies MAAQ. We zien het, vertalen het en doen het. Of het nu gaat om Signing, way-finding, transformatie of revitalisatie.

churchillplein_01_statesman_signing_entree_maaq_design_build.jpg
churchillplein_02_statesman_signing_parkeergarage_maaq_design_build
churchillplein_03_statesman_signing_entree_maaq_design_build
churchillplein_04_statesman_signing_parkeergarage_maaq_design_build
churchillplein_05_statesman_signing_parkeergarage_maaq_design_build

 

GERELATEERDE PROJECTEN