CADMES SIGNING PROVINCIEHUIS

Op 19 januari 2015 nam Cadmes zijn intrek in het Provinciehuis in Den Bosch. Door de sterke groei van de laatste jaren was de huisvesting aan de Australiëlaan in Den Bosch voor Cadmes te klein geworden. Het Provinciehuis is een markant gebouw met een rijke historie en een unieke ligging langs de A2. Cadmes werd daarmee de eerste externe huurder van het Provinciehuis. MAAQ werd (o.b.v. van tekeningen aangeleverd door Klunder Architecten) gevraagd zich te buigen over het vervaardigen, leveren en installeren van een gevelframe voor op het Provinciehuis Noord Brabant waarop een logo voor Cadmes geplaatst kon worden.

De grootste uitdaging hierbij bestond uit de productie van het frame. Na diverse berekeningen door constructeurs is het frame gemaakt uit een gepoedercoat raster van 8.6 x 3.2 meter groot, bestaande uit kokerprofielen welke gelast zijn in het frame. Alle onderdelen zijn daarbij thermisch verzinkt.

Na het verzinken is een 2-laagse poedercoating aangebracht. De afstand houders van het frame zijn, doordat er zich op de gevel nog een buitengevel isolatiesysteem bevond, middels geïsoleerde potten uitgevoerd. Middels de flensplaten verwerkt aan de afstand houders is  het frame vervolgens bevestigd aan de gevel. De montage van het frame is met behulp van de inzet van een hijskraan en een knikhoogwerker gerealiseerd, daar de te verrichten werkzaamheden zich boven het water bevonden. Op het frame is aansluitend het logo van Cadmes bevestigd. Het frame bestaat uit verlichtte doosletters met een aluminium bodem en zijkant. Voor een fraaie detaillering is de voorzijde van de letter uitgevoerd in een Black & White plexiglas spiegelplaat welke gefreesd is en aansluitend direct verlijmd in de aluminium diktekanten.  De letters zijn intern verlicht. Bij de productie van het frame is rekening gehouden met meerder signing voor mogelijk toekomstige huurders. Het project is naar tevredenheid van zowel het Provinciehuis Noord Brabant als ook huurder Cadmes afgerond.

cadmes_01_render_frame_maaq_design_build
Oude Situatie
cadmes_03_reclame_frame_maaq_design_build
cadmes_04_reclame_frame_montage_maaq_design_build
cadmes_05_reclame_frame_montage_maaq_design_build
cadmes_06_reclame_frame_montage_maaq_design_build
cadmes_07_reclame_frame_montage_maaq_design_build

 

GERELATEERDE PROJECTEN