BOLIDT FILMZAAL

Bolidt is een toonaangevende organisatie in het produceren en verwerken van kunststoffen voor de meest uiteenlopende toepassingen. MAAQ heeft de opdracht gekregen een presentatieruimte annex filmzaal te creëren met een, voor de doelgroep van Bolidt, hoog verrassingsgehalte. Aangezien een belangrijk deel van de doelgroep bestaat uit architecten en ontwerpers, was dit een geweldige uitdaging.

MAAQ heeft Peter Hopman van bureau Lakenfelder verzocht het interieurconcept te bedenken en tijdens het realisatieproces te bewaken. Het resultaat is een verrassingsvolle ruimte. Het lijnenspel, doorlopend in vloer, plafond en wanden, creëert een bevreemdend effect in het geheel witte volume. Door afsluitbare wanden en dimbare verlichting is de zaal geheel te verduisteren. De bediening van klimaat, verlichting, beeld en geluid is centraal te regelen via een ‘touch screen’ paneel. Dit paneel is verwerkt in een lade van een vrijstaande console. Deze is evenals de tafel volledig vervaardigd uit Corian. 

Achter de wanden is nog meer te ontdekken. Behalve de ramen, welke lichtdicht zijn af te sluiten, vind je er monsterkasten met uitneembare stalen; een kast voor de documentatie; een complete koffiecorner met servies; een groot plasmascherm en er is een surround boxen systeem in de wand verwerkt verborgen achter speakergaas. 

Alle verticale en horizontale lijnen vinden hun oorsprong in functionele onderdelen van het interieur. Dit zijn de hoogte- en breedtematen van bijvoorbeeld kastdeuren, lades, entreedeur, consoles, etc. Zelfs de klimaattechniek is onopvallend in het 10 millimeter brede lijnenspel opgenomen. De vloer is voorzien van freeslijnen, welke door Bolidt is afgegoten met een transparante kunststof gietvloer. a

bolidt_filmzaal_01_inbouw_meubel_lijnenspel_maaq_design_build
bolidt_filmzaal_02_inbouw_meubel_lijnenspel_maaq_design_build
bolidt_filmzaal_03_inbouw_meubel_lijnenspel_maaq_design_build

 

GERELATEERDE PROJECTEN