REVITALISATIE BELLINI EN PUCCINI

De kantoorgebouwen Bellini en Puccini zijn gevestigd op en strategisch gelegen kantoorlocatie in Breda en maken deel uit van het verbouwingsproject Belcanto. Omdat het inpandig aanzien wat gedateerd raakte,werd MAAQ benaderd om de openbare ruimten in het gebouw weer een eigentijds en representatief voorkomen te geven. Het uitgangspunt voor de restyling was het fraaie ontwerp van Meeder Ontwerpers. De directie namens de opdrachtgever was in goede handen bij Jetse Vink van Mulder Projectadvies. De realisatie is door MAAQ verzorgd, inclusief de engineering, het technisch tekenwerk alsmede de projectplanning, productie en installatie.

In samenspraak met de ontwerper heeft MAAQ als uitvoerende partij de vertaalslag mogen maken naar een maakbaar product zonder concessies te doen aan het gewenste kwaliteitsniveau en de uitstraling, dit alles uiteraard passend binnen het opgegeven budget. In korte tijd kregen zowel de entreepartijen als de trappenhuizen een grondige facelift.

De plafonds, wanden en vloeren werden aangepakt, waarbij werd gekozen voor verdekte systeemplafonds met een onzichtbaar raster. De entreedeuren zijn voorzien van glaspanelen, deurgrepen en nieuw beslag. Deze voldoen aan de brandnorm, zorgen voor meer en beter licht in de hal en hebben een zakelijke uitstraling. Met de duurzame LED richtspots in de plafonds en de luxe en decoratieve verlichtingsarmaturen in het trappenhuis werd de gewenste sfeer bereikt. Als finishing touch heeft MAAQ de nieuwe signing uit gewalst zwart staal (ontwerp; Roos Meeder grafisch opgemaakt, vervaardigd en geleverd. De overzichtsborden bij de entree, bewegwijzering in het pand en de nieuwe logopanelen zijn functioneel en afgestemd op de huisstijl. Met deze transformatie heeft MAAQ invulling gegeven aan de wens van de opdrachtgever. Het eindresultaat is een hoogwaardig afgewerkt gebouw; aantrekkelijk voor gebruikers, bezoekers en nieuwe huurders.

belcanto_bellini_puccini_01_trappenhuis_verlichting_lichtplan_maaq_design_build
belcanto_bellini_puccini_02_signing_wayfinding_maaq_design_build
belcanto_bellini_puccini_03_signing_detail_maaq_design_build
belcanto_bellini_puccini_04_trappenhuis_verlichting_lichtplan_maaq_design_build
belcanto_bellini_puccini_05_signing_wayfinding_maaq_design_build

 

GERELATEERDE PROJECTEN