ATELIER INTERIEUR STILLS AMSTERDAM

Onlangs vernieuwde MAAQ het interieur van het in Amsterdam gesitueerde atelier en tevens hoofdkantoor en showroom van het bekende dameskledingmodemerk Stills. Een fraaie opdracht die we onder grote tijdsdruk, maar met een proactieve opdrachtgever, succesvol wisten uit te voeren.

Het kledingmerk Stills presenteert haar collecties onder meer bij de Bijenkorf en heeft eigen ‘flagship stores’ in Amsterdam, Antwerpen en in het warenhuis Harvey Nichols in Londen. Kenmerkend voor de inrichting van de Stills Stores zijn de minutieus afgewerkte houten vakwerkconstructies en de neutrale grijs-witte kleur. Deze, door minimalisme en eenvoud gekenmerkte, interieurontwerpen komen van het Rotterdamse Architectenbureau Doepel Strijkers. Neutraliteit en eenvoud waren ook het uitgangspunt bij onze opdracht. Op basis van die eis bedacht en realiseerde MAAQ voor ‘het kloppend hart’ van Stills een robuuste naaitafel met zes werkplaatsen.

Daarnaast brachten we een spiegelwand aan en een greeploze pantry voorzien van de benodigde inbouwapparatuur. Ten slotte kreeg ook het sanitair een opknapbeurt, onder meer door het aanbrengen van nieuwe maatwerk wasmeubelen. Voor idee en productie van ons werk hadden we slechts enkele weken. Door te werken met ‘deuvels’ (onzichtbare, stevige houtverbindingen) kon het ‘grove werk’ in onze eigen werkplaats worden uitgevoerd en kon de resterende opdracht zonder overlast op locatie en in een strak tempo worden afgerond. MAAQ heeft bij dit project goed samengewerkt met een betrokken architect, die blij is met het door ons gerealiseerde resultaat. Dat geldt uiteraard ook voor onze opdrachtgever Stills. Naar aanleiding van het resultaat in Amsterdam heeft Stills ons namelijk gevraagd ook het interieur van de Stills Store in Antwerpen onder handen te nemen. Een mooiere erkenning van ons werk kunnen we ons niet wensen.

stills_01_maaq_interieur_ontwerp_kledingrek
stills_02_maaq_interieur_ontwerp_kledingrek_vakwerk_constructie
stills_03_maaq_design_build_vakwerk_constructie
stills_04_maaq_detail_verbinding_design_build
stills_05_maaq_interieur_kledingrek_vakwerk_constructie
stills_06_maaq_design_build_interieur_vakwerk_constructie
stills_07_maaq_interieur_kledingrek_vakwerk_constructie
stills_08_maaq_interieur_kledingrek_vakwerk_constructie

 

GERELATEERDE PROJECTEN