Restaurant The Millèn

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, heeft MAAQ gevraagd om het ontwerp en de realisatie op zich te nemen voor zijn nieuwe restaurant gelegen op de eerste verdieping van het Marriott Hotel te Rotterdam, in de iconische Milleniumtoren tegenover het Centraal Station.

Een prachtige opdracht waar de MAAQ design+build filosofie fantastisch tot zijn recht is gekomen. Via een uitgebreid Plan van Eisen gekoppeld aan een budget gebonden ontwerp- en realisatietraject naar een grootschalige verbouwing met een prachtige ingetogen inrichting als eindresultaat.

Een aantal opvallende en in het oog springende elementen zijn de grote transparante wijnkast bij de entree, de separate en sfeervolle private dining ruimte en de grote, ‘stoere’ open keuken.

Met dank aan, en in samenwerking met Wim Severein en het Marriott heeft Rotterdam er weer een pareltje op restaurantgebied bij. Een unieke plek om op niveau te lunchen en dineren en waar je door de hoge raampartijen ook nog eens een mooi panoramisch uitzicht hebt op o.a. het Centraal Station en het Groot Handelsgebouw.

ONTWERP FILM

 

FOTO’S

Fotografie door: Aad Hoogendoorn

 

PLATTEGROND

Indeling - The Millèn.jpg
 

 

GERELATEERDE PROJECTEN