TENDER VERBOUWING BOLIDT

Bij zijn aantreden heeft de nieuwe directeur van familiebedrijf Bolidt besloten dat de samenwerking tussen onderlinge afdelingen van het bedrijf beter gefaciliteerd kon worden. Door het bestaande hoofdkantoor in Hendrk Ido Ambacht ingrijpend te verbouwen moest de bestaande kantoorinrichting plaats maken voor een open kantooromgeving. MAAQ design + build is door Bolidt benaderd om in concurrentie een plan te ontwikkelen voor deze verbouwing.

Peter Hopman van Bureau Lakenvelder waarmee MAAQ in het verleden de witte vergaderkamer voor Bolidt heeft gerealiseerd is gevraagd om het conceptuele gedeelte van het ontwerp op zich te nemen. In korte tijd is daarna een masterplan ontstaan waarbij de centrale muur onder de bestaande lichtstraat door middel van hout en groen wordt omgetoverd tot de levensader van het kantoor. Daarna is de kolommenstructuur ingepakt in een kastenwanden die op de begane grond de basis vormt voor enkele manager kantoren en overlegplekken. Op basis van dit concept is vervolgens door MAAQ een indelingsplan gemaakt voor de diverse afdelingen. Rond de entree is een multifunctionele ruimte vormgegeven die als een huiskamer de onderlinge contacten tussen de medewerkers moet bevorderen. 

bolidt_01_kantoor_ontwerp_render_maaq_design_build
bolidt_02_kantine_ontwerp_render_maaq_design_build
bolidt_03_atrium_lichtstraat_ontwerp_render_maaq_design_build
bolidt_04_keuken_ontwerp_render_maaq_design_build
bolidt_05_kantoortuin_ontwerp_render_maaq_design_build
bolidt_06_kantoortuin_lichtstraat_ontwerp_render_maaq_design_build

 

GERELATEERDE PROJECTEN