KANTOORPAND 760 NABIJ DE ZUID-AS

Aan de A10, op loopafstand van de Zuid-As en het Amsterdamse Bos, ligt aan de Amstelveenseweg 760 kantoorgebouw ‘Sevensixty’. MAAQ kreeg opdracht het gebouw een moderne uitstraling te geven en geschikt te maken voor multi-tenant . Ons werk richtte zich hoofdzakelijk op het centrale deel van het gebouw (de hal op de begane grond en de liften), één van de drie bovengelegen etages en het gehele buitenterrein.

Begane grond en liften vernieuwd
Bij de renovatie van de centrale hal kozen we voor een gecombineerde sfeer van zakelijke functionaliteit en informele gastvrijheid. Onze werkzaamheden bestonden onder meer uit het plaatsen van een balie, die door de materialisering en positie een warm ontvangst uitstraalt. Ook pasten we op alle vloeren het vloervlak aan, bekleedden we de radiatoren en plaatsten we een yellow poplar stroken wand. De liftinterieurs voorzagen we van nieuwe wanden, plafonds en stoffering.

Derde etage geheel vernieuwd
Om de derde etage te kunnen inrichten naar de huidige Multi-tenant gebruikerseisen, hebben we de volledige etage (1000 m2) gesloopt en verhuur klaar gemaakt. Hierbij besteedden we veel aandacht aan het flexibel maken van werkplekken. Naast een moderne indeling stond MAAQ garant voor nieuwe wanden, verlichting en vloeren en de brandveiligheid. Ook realiseerden we een doorbraak en een trap tussen de tweede en derde etage.  

Gebouw is nu zichtbaar
Een uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever was om de zichtbaarheid en de uitstraling van het gebouw te vergroten. We realiseerden dit onder meer door te kiezen voor fileparkeren op het buitenterrein en door het gebouw plintvrij van auto’s te houden. Daarnaast verbeterden we de toegankelijkheid door eenrichtingsverkeer te introduceren en de nieuwe uitrit te voorzien van een slagboom. We gaven het gebouw bovendien een naam: ‘Sevensixty’; het huisnummer dat we groot en opvallend op de luifel plaatsten. Daarnaast verplaatsten en vervingen we het brievenbuspaneel en brachten we naast de entree een overzichtsbord aan met huurderslogo’s.

Meerwaarde kantoorgebouw vergroot
MAAQ was verantwoordelijk voor het ontwerp, de bestekstukken voor de aanbesteding procedure, al het sloop- en bouwwerk(inclusief constructieberekeningen en productietekeningen), vergunningaanvragen en de visuele communicatie in en rond het gebouw. Tijdens het proces werkten we nauw samen met het projectmanagement en de opdrachtgever. Met de revitalisatie van dit gebouw speelt MAAQ in op de huidige kantoorbehoefte die veranderd is van een single-tenant gebouw naar een Multi-tenant gebouw. Met onze gebouw revitalisatie heeft de verhuurder de meerwaarde van zijn kantoorgebouw aanzienlijk verhoogd, getuige het feit dat nieuwe huurders zich reeds hebben gemeld.

kantoor-760_01_maaq_render_ontwerp
kantoor-760_02_maaq_balie_entree_interieur_design_build
kantoor-760_03_maaq_wand_interieur_signing_design_build
kantoor-760_04_maaq_render_ontwerp
kantoor-760_05_maaq_radiator_ontwerp
kantoor-760_06_maaq_lift_singing_ontwerp
kantoor-760_07_maaq_spiltrap_ontwerp
kantoor-760_08_maaq_render_ontwerp
kantoor-760_09_maaq_logo_straat
kantoor-760_10_maaq_signing_huurdersoverzicht

 

GERELATEERDE PROJECTEN