KANTOORETAGE SINUS

In opdracht van IEF Capital heeft MAAQ design + build 'ter voorkoming van leegstand' de vrije etage op de 5e etage van het Sinus kantoorgebouw in Amsterdam West geschikt gemaakt voor flexibele verhuur met units vanaf 100m2 tot 300m2. Zoals de naam van het gebouw al doet vermoeden heeft het pand een golvende gevel en binnenkern. Na een uitgebreide studie van de mogelijkheden, met als uitgangspunt flexibiliteit, is uiteindelijk gekozen voor een meanderende corridor rondom de kern.

Met ontwerpuitgangspunten als; warmte, transparantie en aandacht voor details, was de keuze voor materialisatie en vormtaal snel gemaakt, licht eiken, glas, gesloten systeemplafonds en duurzame LED verlichting moesten de sfeer gaan bepalen. In constante samenspraak met de opdrachtgever is gekozen voor het ontwerp waarbij de corridor de kern volgt in een horizontaal ritme van staanders, zwevend op een donkere onder- en boven plint. Na een volledige sloop van plafond, vloeren, verlichting, klimaat, wanden en een intensieve engineering, voorbereiding en productie periode op onze werkplaats, is gestart met de opbouw van plafond en wanden.

Een belangrijk detail is dat extra glasdeuren kunnen worden bijgeplaatst omdat de stramienmaat daarop is afgestemd. Hierdoor ontstond flexibiliteit naar gelang behoefte voor toekomstige indelingsvarianten. De bouwtijd heeft 4 weken in beslag genomen. In verband met duurzaamheid & onderhoud is gekozen voor een donkere plint en een vinyl vloer in de corridor, tevens zijn de kozijnstijlen uitgevoerd in massief eiken en voorzien van een minimalistisch RVS stootdetail. Het systeem plafond in de corridor is gesloten, in de kantoren is gekozen voor een doorzaktegel. In de corridor was het in verband met de inbouwdiepte niet mogelijk om middels conventionele downlighters te verlichten. Om die reden is een maatwerk armatuur van 16 meter ontwikkeld met LED strijklicht op de glad gestucte wand. Aanvullend zijn in het hart van de staanders LED inbouwspots geplaatst waardoor het ritme wordt geaccentueerd. De ronde lifthal heeft een tweetal, in licht verdwijnende kolommen en een fraai gestileerd etagenummer, uitgespaard in massief eiken delen. De toegangsdeuren naar de kantoren zijn taatsdraaiend.

sinus_01_maaq_kantoren_signing_hal_interieur
Oude situatie

Oude situatie

sinus_03_maaq_kantoren_ontwerp_organisatie
sinus_04_maaq_profielen_design_build
sinus_05_maaq_werkzaamheden
sinus_06_maaq_render_ontwerp_gang
sinus_07_maaq_gang_design_build
sinus_08_maaq_installatie_kozijnen
sinus_09_maaq_detail_kozijn

 

GERELATEERDE PROJECTEN