RENOVATIE GEBOUW HOFSTAETE

Verbouwing entree en vleugel gebouw "Hofstaete" in Den Haag. In 2016 heeft het kantorenpand, gelegen aan de Parkstraat 15-25 in de Haagse wijk Voorhout, een nieuw aanzicht gekregen. Om het pand een uitnodigende uitstraling te geven, diende de donkere entree – die was bekleed met groen marmer – gemoderniseerd te worden. 

MAAQ is gevraagd om de entreehal, de etagevloeren inclusief de toiletten en tevens het buitengebied te renoveren. Daarnaast kregen wij het verzoek een logo en een huisstijl te ontwikkelen en een plan op te stellen voor de signing en wayfinding in de centrale kern van het pand. Deze design + build uitdaging is het team met veel enthousiasme aangegaan. MAAQ heeft het project van A tot Z verzorgd.

De bestaande entreehal van het kantoorgebouw had een donkere en kille uitstraling. MAAQ heeft zowel de binnenruimte als de buitenruimte een nieuwe, frisse aanblik gegeven. De essentiële elementen die deze verandering hebben waargemaakt; het aanpassen van de glazen pui, de signing, het plaatsen van een verlicht plafond en de complete materialisatie van de entreeruimte.

Details maken het project af. De liftwand is afgewerkt met 10 mm Corian voorzien van een gefreesd lijnenpatroon dat doorloopt in de liftkooi. De ruimte oogt groter door de nieuwe lichte vloeren, wanden en de indirecte verlichting in het plafond. Aan de wand is een link gelegd naar de historie, het grafisch bewerkte schilderij van de naastgelegen Hofvijver vormt een warm en sfeervol beeld in de ruimte. Dankzij deze ingrepen is het object weer klaar voor de toekomst. 

hofstaete_01_maaq_kantoren_verbouw_interieur_ontwerp
hofstaete_02_maaq_kantoren_verbouw_interieur_ontwerp
hofstaete_03_maaq_kantoren_verbouw_interieur_ontwerp
hofstaete_05_maaq_kantoren_verbouw_interieur_ontwerp
hofstaete_06_maaq_kantoren_verbouw_interieur_ontwerp.jpg
hofstaete_08_maaq_kantoren_verbouw_interieur_ontwerp.jpg
hofstaete_04_maaq_kantoren_verbouw_interieur_ontwerp
hofstaete_07_maaq_kantoren_verbouw_interieur_ontwerp
hofstaete_09_maaq_kantoren_verbouw_interieur_ontwerp

 

GERELATEERDE PROJECTEN