ENTREEHAL ZUIDAS GUSTAV MAHLER

Tussen al het kantoorgeweld aan de zuidas miste deze luxueuze entreehal een eigen gezicht. In opdracht van de eigenaar heeft MAAQ de inrichting en signing van de hal ontworpen en gerealiseerd. Ook aan de buitenzijde zijn aanpassingen gemaakt om het pand herkenbaarder te maken. 

De hal was kil door de grijze vloer en het vele wit. Om warmte in het interieur te brengen hebben we de roestbruine kleur van de gevels terug laten komen in de cortenstalen achterwand en het karpet. Voor de metershoge ramen zijn opgebouwde maatwerk armaturen gehangen.

Aan de buitenzijde is om de locatie van de ingang te benadrukken het gezicht van de beroemde componist Gustav Mahler in een grafische grid van stippen op de glasgevel aangebracht. Daarnaast is in de kleur van de bestaande luifel het huisnummer geplaatst uit losse doosletters die optische lijken te zweven boven de luifel. Naast de entree is een van de glazen panelen gedeeltelijk vervangen voor een paneel gelijkend aan de kozijnen voorzien van een 8 tal brievenbussen welke aan de achterzijde uitneembaar zijn

gustav_mahler_01_entree_signing_doosletters_maaq_design_build
Oude Situatie
gustav_mahler_03_signing_brievenbussen_maaq_design_build
gustav_mahler_04_detail_brievenbussen_maaq_design_build
gustav_mahler_05_entree_ontvangstruimte_zithoek_maaq_design_build
gustav_mahler_06_detail_wandpaneel_maaq_design_build
gustav_mahler_07_lift_etageoverzicht_signing_maaq_design_build
gustav_mahler_08_detail_etageoverzicht_signing_maaq_design_build
gustav_mahler_09_entree_ontvangstruimte_zithoek_maaq_design_build

 

GERELATEERDE PROJECTEN