ATELIER INTERIEUR STILLS ANTWERPEN

Nadat het interieur concept voor de Stills winkel Amsterdam in 2012 werd genomineerd voor de Dutch Design Award (ontwerp afkomstig van het Rotterdamse Architectenbureau Doepel Strijkers) is MAAQ opnieuw door Doepel Strijkers benaderd om ook de winkel in Antwerpen een update te geven. Het 3D-grid dat de winkel in Amsterdam siert is vertaald naar een verstilde, minimalistische versie. In slechts vier weken heeft MAAQ alles gerealiseerd van opdracht tot realisatie.

Architect Duzan Doepel en interieurarchitect Eline Strijkers vormen sinds 2007 DoepelStrijkers. Het bureau staat bekend om het combineren van kunst en wetenschap in hun scherpzinnige innovatieve designs. Regelmatig worden ze beloond met internationale prijzen en nominaties. Het in 2005 geopende Stills Atelier bevindt zich aan de Steenhouwersvest midden in het kloppend mode hart van Antwerpen.

Het 3D-grid dat de winkel in Amsterdam siert, is voor Antwerpen vertaald naar een verstilde, minimalistische versie. Een onafgebroken strakke lijn loopt door de twee verdiepingen van de winkel heen en creëert een spannende ruimtelijke indeling, met een minimum aan materiaalgebruik. De oorspronkelijke betonnen structuren en de nieuwe grafische elementen hebben een vergelijkbare zachte grijstint.

De grootste uitdaging voor MAAQ was het korte tijdsbestek van 4 weken waarin alles gerealiseerd moest worden (van opdracht tot realisatie). Snel schakelen was daarom een vereiste waarbij korte lijnen met architect en opdrachtgever noodzakelijk waren. MAAQ was wederom verantwoordelijk voor het projectmanagement, de engineering & werkvoorbereiding, als ook de inkoop, productie (in eigen werkplaats) en installatie op locatie.

Gestart werd met de sloop en demontage van het bestaande interieur, waarna de vloer opnieuw geëgaliseerd werd voor het aanbrengen van de nieuwe stoffering. Verder kreeg de winkel vorm en inhoud door de nieuwe meubelwerken. Met name het ontworpen stalen framewerk (3D grid) is een echte eyecatcher. De grootste uitdaging vormde de engineering omdat er een maatwerk moest worden ontwikkeld t.b.v. een bevestigingsmethode aan het ‘niet constructieve’ verlaagde plafond. Dit vereiste een zeer nauwkeurige in-meting, mede door de zeer kleine toleranties. Door te werken met onzichtbare koppelingen en bevestigingspunten is het eindresultaat iets om trots op te zijn. Alles werd 3D voorbereid en opgedeeld in verband met produceerbaarheid, handling en transport. Door de strakke deadline (voor opening) was uitloop geen optie. Er is daarom dag (en soms ook nacht) doorgewerkt om alles binnen het korte tijdsbestek gerealiseerd te krijgen. Onze voldoening halen wij uit een zeer tevreden klant & architect als ook het behaalde eindresultaat.

stills_01_doepelstrijkers_antwerpen_kledingrek_maaq_design_build
stills_02_doepelstrijkers_antwerpen_interieur_maaq_design_build
stills_03_doepelstrijkers_antwerpen_interieur_maaq_design_build
stills_04_doepelstrijkers_antwerpen_interieur_maaq_design_build

 

GERELATEERDE PROJECTEN